Analz Adı Kapsam Adı
AEROBİK KOLONİ SAYIMI GIDA, YEM, SWAB
SALMONELLA SPP. ARANMASI GİDA, YEM, SWAB, KULLANIM SUYU
SOMATİK HÜCRE SAYIMI ÇİĞ SÜT
ESCHERİCHİA COLİ SAYIMI GIDA, YEM, KULLANIM SUYU, SWAB
BACİLLUS CEREUS SAYIMI GIDA VE YEM
ENTEROBACTERİACEAE SAYIMI GIDA VE YEM
KOLİFORM BAKTERİ SAYIMI GIDA, YEM, SWAB, KULLANIM SUYU
MAYA - KÜF SAYIMI GIDA , YEM, SWAB, ORTAM KONTROL
KOAGULAZ POZİTİF STAFİLOKOKLARIN SAYIMI GIDA, YEM, SWAB
FEKAL ENTEROKOK SAYIMI KULLANIM SUYU
STAPHYLOCOCCUS ENTEROTOKSİNİ GIDA VE YEM
CLOSTRİDİUM PERFRİNGENS SAYIMI GIDA VE YEM, KULLANIM SULARI
MAYA SAYIMI GIDA, YEM, SWAB, ORTAM KONTROL
KÜF SAYIMI GIDA , YEM, SWAB, ORTAM KONTROL
ESCHERİCHİA COLİ O157 ARANMASI GIDA VE YEM
STAPHYLOCOCCUS AUREUS SAYIMI GIDA, YEM
LİSTERİA MONOCYTOGENES ARANMASI GIDA, YEM, SWAB
LAKTİK ASİT BAKTERİ SAYIMI FERMENTE GIDALAR
SÜLFİT İNDİRGEYEN ANAEROBİK BAKTERİ (CLOSTRİDİA) SPORLARININ SAYIMI KULLANIM SUYU
VİBRİO CHLOREA ARANMASI GIDA
VİBRİO PARAHAEMOLYTİCUS ARANMASI GIDA
PSEUDOMONAS AERUGİNOSA SAYIMI KULLANIM SUYU
SÜLFİT İNDİRGEYEN BAKTERİ SAYIMI GIDA VE YEM
FEKAL KOLİFORM SAYIMI GIDA
TOPLAM KOLONİ SAYIMI 22 °C KULLANIM SUYU
TOPLAM KOLONİ SAYIMI 37 °C KULLANIM SUYU
TOPLAM KOLONİ SAYIMI ORTAM KONTROL
SALMONELLA SPP. ARANMASI 250 GR GIDA VE YEM
STERİLİTE KONTROLÜ KONSERVELER, KONSERVE BEBEK MAMALARI, KÜÇÜK ÇOCUK EK GIDALARI, UHT ÜRÜNLER
TİCARİ STERİL ANALİZİ KONSERVELER, KONSERVE BEBEK MAMALARI, KÜÇÜK ÇOCUK EK GIDALARI, UHT ÜRÜNLER
EK 2A KULLANIM SULARI ANALİZİ (MİKROBİYOLOJİK) KULLANIM SUYU
PESTİSİT ANALİZİ (LC-MS/MS) ET , SÜT , YUMURTA
PESTİSİT ANALİZİ (LC-MS/MS,GC-MS/MS) GIDA, YEM
ORGANİK KLORLU PESTİSİT KALINTILARI YEM
OKRATOKSİN A TAYİNİ TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ, KURU MEYVELER, KAHVE, BİRA, YEM, BAHARAT VE ÇEŞNİ VEREN BİTKİLER
DEOKSİNİVALENOL (DON) TAYİNİ TAHIL VE TAHIL BAZLI GIDALAR, YEM
TOPLAM DİTHİOCARBAMATE TAYİNİ GIDA
ZEARALENONE (ZON) TAYİNİ TAHIL VE TAHIL BAZLI GIDA, YEM
FUMONİSİN (B1,B2) ANALİZİ TAHIL VE TAHIL BAZLI GIDALAR, MISIR VE MISIR ÜRÜNLERİNİ İÇEREN YEMLER
TOPLAM AFLATOKSİN VE AFLATOKSİN B1 TAYİNİ YEM, KURU MEYVELER, YAĞLI KURU MEYVELER, TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ, BAHARAT
DEMİR (FE) TAYİNİ GIDA, GIDA KATKI VE AROMA MADDELERİ, YEM, YEM KATKI
CİVA (HG) TAYİNİ GIDA, GIDA KATKI VE AROMA MADDELERİ, YEM, YEM KATKI
ARSENİK (AS) TAYİNİ GIDA, GIDA KATKI VE AROMA MADDELERİ, YEM, YEM KATKI
KADMİYUM (CD) TAYİNİ GIDA, GIDA KATKI VE AROMA MADDELERİ, YEM, YEM KATKI
KALSİYUM (CA) TAYİNİ GIDA, YEM
KALAY (SN) TAYİNİ GIDA
BAKIR (CU) TAYİNİ GIDA
FOSFOR (P) TAYİNİ GIDA
ALÜMİNYUM (AL) GIDA
POTASYUM (K) TAYİNİ GIDA
ÇİNKO (ZN) TAYİNİ GIDA
MAGNEZYUM (MG) ANALİZİ GIDA
SODYUM (NA) ANALİZİ GIDA
PROTEİN TAYİNİ GIDA VE YEM
YAĞ TAYİNİ-GERBER METODU SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE
TUZ TAYİNİ GIDA, YEM
RUTUBET MİKTARI TAYİNİ GIDA, YEM
YAĞ TAYİNİ GIDA, YEM
KURU MADDE TAYİNİ GIDA
AFLATOKSİN M1 TAYİNİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
PH ÖLÇÜMÜ GIDA
KÜKÜRTDİOKSİT (SO2) TAYİNİ MEYVE; SEBZE VE ÜRÜNLERİ, BİRA VE ALKOLLÜ/ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE
TOPLAM KÜL MİKTARI TAYİNİ GIDA, YEM
BOYA ARANMASI GIDA
NİŞASTA TAYİNİ GIDA VE YEM
DUYUSAL (ORGANOLEPTİK) ANALİZLER GIDA, KULLANIM SUYU
HAM KÜL TAYİNİ YEM
SORBİK VE BENZOİK ASİT TUZLARI TAYİNİ GIDA
HAM SELÜLOZ TAYİNİ GIDA VE YEM
HAM YAĞ TAYİNİ YEM
TİTREEDİLEBİLİR ASİTLİK TAYİNİ MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİ, SÜT TOZU, ŞALGAM SUYU, ŞEFTALİ NEKTARI, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ,
HİDROKLORİK ASİTTE ÇÖZÜNMEYEN KÜL TAYİNİ GIDA
KARBONAT ARANMASI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
BENZOİK ASİT VE TUZLARI TAYİNİ GIDA
LAKTOZ TAYİNİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE
UÇUCU YAĞ TAYİNİ BAHARAT VE ÇEŞNİ VEREN BİTKİLER
SUDA ÇÖZÜNEBİLEN KLORÜR MUHTEVASI TAYİNİ YEM VE YEM HAMMADDELERİ
FORMALDEHİT ARANMASI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONU GIDA , YEM
ŞEKER GIDA, YEM
HİDROJEN PEROKSİT, KLORİN VE DİĞER OKSİDE EDİCİ MADDELERİN ARANMASI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE
SORBİK ASİT VE TUZLARI GIDA
YABANCI MADDE TAYİNİ GIDA, YEM
ALKOL MİKTARİ TAYİNİ FERMENTE GIDALAR (SİRKE), ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER
BESİN ETİKETİ ANALİZİ (DİYET LİF HARİÇ) GIDA
BESİN ETİKETİ ANALİZİ (DİYET LİF'Lİ) GIDA
JELATİN ARANMASI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
UÇUCU OLMAYAN ETER EKSTRAKTI TAYİNİ BAHARAT VE ÇEŞNİ VEREN BİTKİLER
GENEL ASİT TAYİNİ ALKOLLÜ İÇECEKLER (ŞARAP)
UÇUCU VE UÇUCU OLMAYAN ASİT ALKOLLÜ İÇECEKLER
YAĞSIZ KURU MADDE TAYİNİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
NİTRAT MİKTARİ TAYİNİ GIDA VE YEM
NİTRİT MİKTARİ TAYİNİ GIDA VE YEM
SERBEST YAĞ ASİTLİĞİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR, EKSTRAKTE EDİLEN YAĞLAR
TOPLAM UÇUCU BAZİK AZOT TAYİNİ (TVB-N) SU ÜRÜNLERİ, BALİK UNU
YOĞUNLUK TAYİNİ ALKOLLÜ IÇECEKLER (SARAP), SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
BRİKS (ÇÖZÜNÜR KATİ MADDE MİKTARI TAYİNİ) MEYVE, SEBZE VE ÜRÜNLERİ
KURU MADDE VE YAĞSIZ KURU MADDE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
MELAMİN ANALİZİ GIDA VE YEM
PEROKSİT SAYISI TAYİNİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR , EKSTRAKTE EDİLEN YAĞLAR
ÜRE TAYİNİ YEM VE YEM HAMMADDELERİ
ASİTLİK TAYİNİ SÜT VE SÜT ÜRÜN., SALÇA, BAL, ÖĞÜTÜLMÜŞ TAHIL, TURŞU, MAYONEZ VE SALATA SOSU, KEMALPAŞA TATLI, YAĞLI TOHUM
DUMANLANMA, PARLAMA VE YANMA SICAKLIKLARININ TAYİNİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR
ASİT SAYISI VE ASİTLİK TAYİNİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR
HİSTAMİN ANALİZİ SU ÜRÜNLERİ                   
STEROL TAYİNİ BİTKİSEL, HAYVANSAL YAĞLAR VE YEMLİK YAĞLAR
UV'DE ÖZGÜL ABSORBANS METODU BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR
ŞEKER CİNSLERİNİN HPLC İLE TAYİNİ BAL / GIDALARDA
5-HİDROKSİMETİL FURFURAL (5-HMF) IÇERİGİNİN TAYİNİ MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ, ŞURUP, BAL
B(A)P ANALİZİ (BENZOAPYREN TAYİNİ) BİTKİSEL YAĞLAR, SU ÜRÜNLERİ
ÇÖKELTİ (TORTU) TAYİNİ HAYVANSAL VE BİTKİSEL KATI VE SIVI YAĞLAR
ELEK ANALİZİ BUGDAY UNU, PİRİNÇ UNU
OKSİDE EDİCİ MADDELERİN ARANMASI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBONLARIN (PAH) TAYİNİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR
PAMUK YAĞI ARANMASI BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR
SUSAM YAĞI ARANMASI BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR
ET TÜR TAYİNİ (HİNDİ ETİ ARANMASI) ET VE ET ÜRÜNLERİ, YEM
ET TÜR TAYİNİ (DOMUZ ETİ ARANMASI) ET VE ET ÜRÜNLERİ, YEM
ET TÜR TAYİNİ (EŞEK ETİ ARANMASI) ET VE ET ÜRÜNLERİ, YEM
ET TÜR TAYİNİ (AT ETİ ARANMASI) ET VE ET ÜRÜNLERİ, YEM
ET TÜR TAYİNİ (TAVUK ETİ ARANMASI) ET VE ET ÜRÜNLERİ, YEM
ET TÜR TAYİNİ (KOYUN ETİ ARANMASI) ET VE ET ÜRÜNLERİ, YEM
ET TÜR TAYİNİ (SIĞIR ETİ ARANMASI) ET VE ET ÜRÜNLERİ, YEM
GDO TARAMA ANALİZİ (P35S, TNOS, PFMV) GIDA VE YEM
DAS-40278-9 MISIR TİP BELİRLEME ANALİZİ GIDA VE YEM
BİTKİ SPESİFİK KANOLA GENİ TARAMASI GIDA VE YEM
BİTKİ SPESİFİK SOYA GENİ TARAMASI GIDA VE YEM
BİTKİ SPESİFİK MISIR GENİ TARAMASI GIDA VE YEM
BİTKİ SPESİFİK PAMUK GENİ TARAMASI GIDA VE YEM
BİTKİ SPESİFİK PATATES GENİ TARAMASI GIDA VE YEM
BİTKİ SPESİFİK ŞEKER PANCARI GENİ TARAMASI GIDA VE YEM