Analz Adı Kapsam Adı
BİTKİSEL YAĞ ARANMASI GIDA
PHOSPHİNE KURU MEYVE
İNORGANİK BROMÜR KALINTISI KURU MEYVE SEBZE
DİOKSİN VE PCB'LERİ GIDA VE YEM
PH ÖLÇÜMÜ GIDALAR, ATIKSU
GLUTEN TAYİNİ GIDA
ANTİBİYOTİK TAYİNİ SÜT, YUMURTA, PEYNİR, BALIK, YEM
SÜT YAĞI HARİCİ YAĞ ARANMASI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
DONMA NOKTASI GIDA
YÜKSEK POLARLI PESTİSİTLERİN TAYİNİ GIDA
ET TÜR TAYİNİ (SIĞIR ETİ ARANMASI) SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ, ET VE ET ÜRÜNLERİ
NATAMİSİN GIDA
ÇİNKO (ZN) TAYİNİ GIDA VE YEM
PROTEİN TAYİNİ GIDALARDA VE YEMLERDE
RUTUBET MİKTARI TAYİNİ GIDA VE YEM
TOPLAM ŞEKER TAYİNİ GIDA VE YEM
BRİKS (ÇÖZÜNÜR KATİ MADDE MİKTARI TAYİNİ) MEYVE, SEBZE VE ÜRÜNLERİ
YAĞ TAYİNİ GIDA
ENERJİ TAYİNİ GIDA
KARBONHİDRAT GIDA
KADMİYUM (CD) TAYİNİ GIDA, YEM, AMBALAJ METARYALİ
BAKIR (CU) TAYİNİ GIDA, YEM
FOSFOR (P) TAYİNİ GIDA
CİVA (HG) TAYİNİ GIDA, YEM, AMBALAJ MATERYALİ
KALSİYUM (CA) TAYİNİ KULLANIM SUYU
SELENYUM (SE) ANALİZİ GIDA
ARSENİK (AS) TAYİNİ GIDA, YEM, AMBALAJ MATERYALİ
KURŞUN (PB) TAYİNİ GIDA, YEM, AMBALAJ METARYALİ
TOPLAM KÜL MİKTARI TAYİNİ GIDA
SİNDİRİLEBİLİRLİK YEMLER
TUZ TAYİNİ GIDA
BİOFENOLİK BİLEŞİKLERİN TAYİNİ ZEYTİNYAĞI
HİSTOLOJİK MUAYENE GIDA
KARAKTERİSTİK MİKROORGANİZMA SAYIMI YOĞURT
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACININ TAYİNİ ATIK SU
RADYOAKTİVİTE ANALİZ SU
ADF YEM
ADL YEM
NDF YEM
WAX TAYİNİ HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR
YOĞUNLUK TAYİNİ AYRAN, SÜT, BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR, MEYVE SULARI, ŞARAP
CHLORATE / PERCHLORATE KURU MEYVE SEBZE
PEROKSİT SAYISI TAYİNİ GIDA
PROLİN TAYİNİ BAL
ASİTTE ÇÖZÜNMEYEN KÜL GIDA VE YEM
DİYET LİF GIDA
EKSTRAKTE EDİLMİŞ YAĞDA ASİTLİK TAYİNİ HAZIR KEKLER, PATATES CİPSİ, MISIR CİPSİ, BİSKÜVİ, GOFRET
HAM SELÜLOZ TAYİNİ GIDA VE YEM
NİŞASTA TAYİNİ GIDA VE YEM
PESTİSİT ANALİZİ (LC-MS/MS,GC-MS/MS) GIDA
POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBONLARIN (PAH) TAYİNİ GIDA, KULLANIM SUYU
SİNDİRİLEBİLİR HAM PROTEİN YEM, YEM KATKI
TOPLAM AFLATOKSİN VE AFLATOKSİN B1 TAYİNİ BAHARAT, KURU MEYVELER, YAĞLI MEYLER, BİTKİSEL ÇAY, YAĞLI TOHUMLAR, TAHILLAR VE BAKLAGİLLER, YEMLER
YUMURTA PAKET ANTİBİYOTİK (3 GRUP) YUMURTA
EK 1/A. B. C KULLANIM SUYU
EK 2A KULLANIM SULARI ANALİZİ (MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL) KULLANIM SUYU
UÇUCU ORGANİK BİLEŞİKLER KULLANIM SUYU
SİYANÜR KULLANIM SUYU
FLORÜR KULLANIM SUYU
FOSETYL-AL(FOSETYL, PHOSPHONİC ACİD EXPRESSED AS FOSETYL) GIDA
JELATİN ARANMASI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
KÜKÜRTDİOKSİT (SO2) TAYİNİ GIDA
SU AKTİVİTESİ TAYİNİ GIDA
VİTAMİN C (L-ASKORBİK ASİT) GIDA VE YEM
VİTAMİN A GIDA, YEM
VİTAMİN B12 GIDA, YEM
VİTAMİN D GIDA, YEM
*VİTAMİN E GIDA , YEM
VİTAMİN B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 GIDA VE YEM
YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONU (DOYMUŞ, ÇOKLU DOYMAMIŞ, TEKLİ DOYMAMIŞ,TRANS YAĞ) GIDA
AKRİLAMİD KULLANIM SUYU, UNLU MAMUL, KIZARMIŞ PATATES
ASKIDA KATI MADDE ATIK SU
BOSTWİCK VİZKOZİTESİ SALÇA, KETÇAP, SOS VE PÜRELER, MEYVE ŞRUBU VB.
BOYA ARANMASI GİDALAR
ENTEROBACTERİACEAE SAYIMI SWAB
ET TÜR TAYİNİ (KEÇİ ETİ ARANMASI) SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
ET TÜR TAYİNİ (DOMUZ ETİ ARANMASI) SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
ET TÜR TAYİNİ (KOYUN ETİ ARANMASI) SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
HOWARD KÜF TAYİNİ GIDA
KOLESTEROL GIDA
MANGAN (MN) ANALİZİ YEM
MONOSODYUM GLUTAMAT (MSG) TAYİNİ GIDA
MUN ANALİZİ SÜT
ALERJEN - SÜT TESPİTİ GIDA
ALERJEN (SOYA MİKTAR) GIDA
ALERJEN - SUSAM MİKTAR TAYİNİ GIDA
ALERJEN - YER FISTIĞI MİKTAR TAYİNİ GIDA
ALKOL TAYİNİ GIDA
BOYA MİKTAR ANALİZİ GIDA
BROMAT KULLANIM SUYU
DDAC-BAC GIDA
ETİL ALKOL TAYİNİ GIDA
İRİLİK VE AĞIRLIK KONTROLÜ KONSERVE GIDALAR
KLORÜR TAYİNİ AMBALAJ MATERYALİ
ORGANİK ASİT TAYİNİ ALKOLSÜZ İÇECEKLER, MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİ, ÇOCUK EK GIDALAR)
PATULİN ELMADAN ELDE EDİLEN ÜRÜNLER, DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER
RENK TAYİNİ BAHARATLAR
SEDİMENTASYON TAYİNİ (DİREK VE BEKLEMELİ) BUĞDAY, BUĞDAY UNU
SERBEST YAĞ ASİTLİĞİ GIDA
SÜLFAT TAYİNİ KULLANIM SUYU
YAĞ VE GRES ATIK SU
ALTERNARİA TOXİNS MEYVE VE SEBZELER
ASİTTE ÇÖZÜNMEYEN MADDE TAYİNİ TUZ
BİSPHENOL A (BPA) TAYİNİ GIDA
FORMALDEHİT ARANMASI AMBALAJ MATERYALİ
GIDA BENZERİ A GIDALARLA TEMAS EDEN MADDE VE MAMÜLLER
GIDA BENZERİ D2 GIDALARLA TEMAS EDEN MADDE VE MAMÜLLER
HİDROJEN PEROKSİT ARANMASI KURU İNCİR
HUNTER RENK TAYİNİ SALÇA
NİTRAT MİKTARİ TAYİNİ GIDALAR
NİTRİT MİKTARİ TAYİNİ GIDALAR
PENTAKLOROFENOL (PCP) TAYİNİ GC - MS METODU AMBALAJ MATERYALİ
PEROKSİDAZ TAYİNİ DONDURULMUŞ GIDALAR
PESTİSİT KALINTILARI (GC-ECD/GC-MS) KULLANIM SUYU
POLAR MADDE BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR
POLİKLORBİFENİL (PCB) ANALİZİ AMBALAJ MATERYALİ
SALMONELLA SEROTİPLENDİRME ET VE ET ÜRÜNLERİ
STANDART SULAMA SUYU ANALİZİ SULAMA SUYU
SUDA ÇÖZÜNMEYEN MADDE TAYİNİ DONDURULMUŞ GIDALAR, MAKARNA, BULGUR, ERİŞTE, TUZ
SÜNME ROPE FAKTÖRÜ SPORLARI TAYİNİ GIDA
ŞEKER CİNSLERİNİN HPLC İLE TAYİNİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
TOPLAM FENOLİK İÇERİK (KAFEİK ASİT CİNSİNDEN) ZEYTİNYAĞI
YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONU BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR